NOS NieuwsAangepast

Aansprakelijkheid dug-out-drama

De gemeente Achtkarspelen erkent aansprakelijkheid voor de gevolgen van het instorten van een dug-out bij een sportveld in Twijzel. In mei stortte een stenen dug-out in toen er een aantal kinderen op speelde. Een meisje van 10 kwam daarbij om het leven en vijf andere kinderen raakten gewond.

De ouders van het overleden meisje lieten vorige week aan de burgemeester weten dat ze veel waarde hechten aan het erkennen van aansprakelijkheid door de gemeente.

De gemeente wilde in eerste instantie het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar de schuldvraag afwachten. Nu blijkt dat dat onderzoek voorlopig nog niet afgerond is, komt de gemeente aan de wens van de nabestaanden tegemoet.

Excuses

De Leeuwarder Courant meldt dat de ouders van de zes betrokken kinderen naar de rechter stappen, omdat ze vinden dat de gemeente nalatig is geweest. Het is niet bekend of de rechtszaak doorgaat nu de gemeente heeft verklaard aansprakelijk te zijn.

Burgemeester Gerbrandy zegt dat de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt en de direct betrokkenen zo goed mogelijk wil ondersteunen. "Als de betrokken families vinden dat we hierin zijn tekortgeschoten dan bieden we hiervoor onze excuses aan."

Nu de gemeente aansprakelijk is, kan er door de verzekeraar gekeken worden naar de omvang van de te vergoeden schade.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl