NOS SportAangepast

Servië in finale WK basketbal

In de eindstrijd van het WK basketbal in Spanje stuit de VS op Servië. Nadat de Amerikanen al eerder Litouwen ruim (96-68) hadden verslagen, rekenden de Serviërs in Madrid met de hakken over de sloot af met Frankrijk: 90-85.

Vijfvoudig wereldkampioen Servië nam al snel afstand en leek lange tijd op een eenvoudige zege af te steven. De maximale marge bedroeg zeventien punten en schommelde tot diep in het vierde kwart rond de vijftien punten.

Frankrijk besloot daarop va-banque te gaan spelen en kwam onder leiding van Nicolas Batum (topscorer met 35 punten) nog heel dichtbij. Op 70-66, met nog vier minuten te gaan, leek ineens weer alles mogelijk. Batum bleef uit alle standen driepunters raak schieten (8 van zijn 12 afstandsschoten vielen raak) en met met nog een kleine twee minuten was het verschil nog maar drie.

Servië was de regie helemaal kwijt, maar kreeg van de Fransen ook alle gelegenheid om te blijven scoren. Frankrijk zette in de hectische slotfase nog alles op alles, maar het laatste gaatje bleek niet meer te dichten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl