NOS SportAangepast

Luiten moet koppositie afstaan

Joost Luiten heeft zijn koppositie op de tweede dag van het KLM Open moeten prijsgeven. De titelhouder kwam in Zandvoort met een par-ronde halverwege op een totaal van -5 en zakte naar de gedeelde zevende plaats.

Na een rustig begin met vijf keer par zag alles er, zeker na birdies op de holes 6 en 7, nog zonnig uit voor Luiten. Daarna volgde echter een dipje met bogeys op 9 en 10. De 28-jarige Bleiswijker moest in totaal drie keer een bogey noteren en kon daar nog maar een birdie tegenover stellen.

De Spanjaard Pablo Larrazábal greep op de tweede dag de macht met een ronde 62, een baanrecord voor De Kennemer. Hij startte flitsend met zes birdies op rij en maakte er in totaal negen, tegenover slechts één bogey. Opgeteld bij zijn eerste ronde leverde dat een een tussentotaal van -10 op.

Finaleweekend

Van de Nederlanders haalden er naast Luiten nog zes het finaleweekend. Routinier Robert-Jan Derksen (40), die bezig is aan zijn laatste jaar op de Europese Tour, ging rond in 67 slagen. Daarmee revancheerde hij zich voor een matige eerste ronde (71).

Ook Reinier Saxton, Inder van Weerelt, Wil Besseling, Daan Huizing en Jeroen Krietemeijer haalden de cut. Saxton staat na een 67 nog altijd gebroederlijk naast Derksen op -2. Van Weerelt speelde par en kwam na twee dagen uit op op -1. Besseling viel na een sterke openingsronde met een 72 terug naar level-par. Huizing heeft hetzelfde tussentotaal, maar hij werkte zich na een matige eerste dag met een ronde 68 juist bijna veertig plaatsen omhoog.

Krietemeijer is de enige amateurgolfer die de schifting overleefde. De 21-jarige wildcardspeler uit Vught verraste met een ronde 69 en kwam daarmee eveneens uit op level-par.

Maarten Lafeber, Robin Kind, Taco Remkes, Floris de Vries, Darius van Driel, Severiano Prins, Vince van Veen, Tim Sluiter, Kevin Reints en Lars Keunen werden uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl