NOS VoetbalAangepast

Ajax met Zimling, zonder Kishna

Na twee nederlagen op rij tegen PSV (1-3) en FC Groningen (2-0) verwacht Frank de Boer zaterdag in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Heracles Almelo drie punten. "Drie keer op rij verliezen is voor ons geen optie", aldus De Boer. De Ajax-trainer nam aanwinsten Diederik Boer en Niki Zimling op in zijn selectie. Ricardo Kishna ontbreekt.

De 33-jarige doelman Boer kwam van PEC Zwolle en middenvelder Zimling werd begin deze maand vlak voor het sluiten van de transfermarkt gehuurd van de Duitse club FSV Mainz 05, met een optie tot koop. De 29-jarige Deen speelde eerder in de eredivisie voor NEC.

"Zimling zat al langer in mijn achterhoofd. Zijn ervaring en kwaliteit gaven de doorslag", aldus De Boer. "Hij maakt een zeer positieve indruk. Hij is fit genoeg om bij de selectie te zitten. In jongens als Niklas Moisander, Lasse Schöne, Davy Klaassen, Nicolai Boilesen en Joël Veltman zie ik leiders. Zimling kan daar ook bij komen."

Kishna gepasseerd

De Boer moet alleen de langer geblesseerde Viktor Fischer missen. Ricardo Kishna zit ook niet bij de groep, maar hij is gepasseerd. De negentienjarige buitenspeler begon de eerste twee eredivisiewedstrijden van het seizoen nog in de basis, maar startte de laatste twee op de bank.

Heracles mist door blessures liefst zes spelers: Dario Vujicevic (voet), Denni Avdic (hamstring), Bram Castro (jukbeen), Rick Hemmink (knie), Edwin Gyasi (hamstring) en Fahd Aktaou (niet wedstrijdfit). Assistent-trainer John Stegeman debuteert als interim-coach op de bank bij de Tukkers. De ex-prof vervangt hoofdcoach Jan de Jonge, die na de slechte competitiestart werd ontslagen. Stegeman is in het bezit van het hoogste trainersdiploma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl