NOS SportAangepast

Fysiek speelt Sijsling weer parten

Fysiek ongemak heeft Igor Sijsling opnieuw parten gespeeld. De Nederlander voelde naar eigen zeggen de krachten wegvloeien in zijn verloren duel met de Kroatische Davis Cup-debutant Mate Delic.

"De eerste anderhalve set laat ik een goed niveau zien, daarna werd het minder", zei de zichtbaar teleurgestelde Amsterdammer, die vindt dat hij nog steeds energie mist voor het spelen van vijfsetters. "Fysiek voelde ik me steeds slechter worden. Toch heb ik er in mijn ogen alles aan gedaan om deze partij te winnen."

Wedstrijdspanning

Sijsling kende geen ideale voorbereiding. "Ik had veel wedstrijdspanning in aanloop naar deze partij. De laatste anderhalve dag heb ik slecht gegeten, niet goed geslapen. Daar had ik last van. Maar hij was de betere speler en de terechte winnaar."

Het is niet de eerste keer dat Sijsling op het conditionele vlak de witte vlag moet hijsen. Ook op de US Open, en eerder op de Australian Open, kampte hij met vergelijkbare klachten. "Ik heb mijn bloed laten onderzoeken, maar dat leverde niets op. Ik ben nog steeds zoekende om te kijken wat het is."

"Igor zat er doorheen"

Delic kon na afloop zijn geluk niet op. Ondanks de spanning hield de Kroaat, in tegenstelling tot zijn opponent, de zenuwen onder controle. "Mentaal was het zwaar. Ik kreeg in de derde set zelfs kramp door de zenuwen, maar ik ben zo blij dat ik heb gewonnen."

"Igor zat er fysiek of mentaal doorheen in de vierde set", aldus Delic, die voor het eerst een partij over drie gewonnen sets speelde. "Ik probeerde continu zijn backhand op te zoeken en op mijn kans te wachten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl