NOS WielrennenAangepast

Vuelta: Hansen troeft sprinters af

Adam Hansen heeft de 19de etappe in de Vuelta gewonnen.De Australiër van Lotto sprong op 4 km van de finish weg en bleef met een machtige solo net uit de greep van het peloton. Viervoudig ritwinnaar John Degenkolb finishte op vijf tellen als tweede.

De renners moesten op hun 180 kilometer lange weg van Salvaterra do Mino naar Cangas do Morrazo twee flinke hellingen over. Met de top van de tweede helling op 15 km van de finish was de rit niet louter voer voor sprinters, maar ook voor avonturiers.

Dat bleek ook in de beginfase van de etappe, waar de een na de andere probeerde een gaatje te slaan met het peloton. Na een paar mislukte aanvalspogingen slaagden Wout Poels (Omega Pharma-Quick Step), Pim Ligthart (Lotto) en de Fransman Laurent Mangel (FDJ) er wel in voor langere tijd uit het zicht van het peloton te blijven.

De drie pakten een paar minuten, waarna ze de hele dag aan het lijntje werden gehouden door de ploegen van sprinters John Degenkolb (Giant) en Michael Matthews (Orica). Net voor de 5 km lange tweede klim werden de drie opgeraapt door een compact peloton.

Aleksej Loetsenko viel aan op de klim, bereikte de top een handvol seconden voor het peloton en werd op 5 km van de finish gegrepen. Kort daarna probeerde Hansen het. Op een stuk vals plat pakte hij een handvol seconden en dat breidde hij beetje bij beetje uit. Bij het ingaan van de laatste kilometer had hij twaalf seconden en dat bleek genoeg om de jagende sprinters achter zich te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl