NOS SportAangepast

Haase trekt stand gelijk in DC-duel

Robin Haase heeft Nederland tegen Kroatië op 1-1 gebracht in de play-off om een plaats in de wereldgroep van de Davis Cup. Hij versloeg Borna Coric met 7-6(4), 6-1, 6-4.

Kopman Haase moest in zijn wedstrijd de nederlaag van Sijsling tegen Mate Delic goedmaken. De zeventienjarige Coric (nummer 176 van de ATP-ranglijst), die eerder dit jaar in de Davis Cup de Pool Jerzy Janowicz (ATP-21) versloeg en op de US Open Lukas Rosol (ATP-27) verraste, weigerde zich echter zomaar gewonnen te geven.

Aan het eind van de eerste set moest Haase drie setpoints wegwerken, voor hij de tiebreak naar zich toe trok: 7-4. In de tweede set leek het verzet van Coric gebroken, maar in de derde krabbelde hij weer op. Vanaf 2-2 leek de vermoeidheid echter toe te slaan en Haase klaarde de klus op routine: 7-6 (4), 6-1, 6-4.

Sterk begin, zwak slot

Sijsling, de nummer 72 van de ATP-wereldranglijst, bleek op het gravel van de Ziggo Dome in Amsterdam niet bij machte zich te ontdoen van DC-debutant Delic (ATP-154): 6-4, 4-6, 5-7, 2-6. Sijsling kreeg voldoende kansen, maar de Amsterdammer liet de meeste liggen.

De eerste set begon goed voor Sijsling. Hij pakte de eerste set, maar in het tweede bedrijf moest hij zijn servicegame inleveren. Hij brak daarna nog wel terug, maar in de slotfase werd hij opnieuw gebroken en ging de winst naar Delic.

Sijsling leek zich vervolgens te herstellen, nam een 3-1-voorsprong en stond ook met 4-2 voor. Hij slaagde er echter niet in deze marge vast te houden. De vermoeidheid sloeg toe bij Sijsling, Delic vocht zich terug en pakte ook de derde set.

Daarna was het geloof weg bij Sijsling. Hij sjokte zonder vertrouwen over de baan en stond al snel met 3-0 achter. Delic gaf zijn voorsprong niet meer weg en veroverde het eerste punt voor Kroatië.

Zaterdag

Nederland en Kroatië strijden om een plek in de wereldgroep. De Kroaten speelden op de openingsdag zonder US Open-winnaar Marin Cilic, die wel als toeschouwer langs de kant van de baan zat.

Zaterdag staat het dubbelspel op het programma. Cilic zal met Marin Draganja naar verwachting aantreden tegen Jean-Julien Rojer en Haase.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl