NOS SportAangepast

Knap herstel Derksen op KLM Open

Robert-Jan Derksen heeft zich goed hersteld van zijn tegenvallende score op de openingsdag van het KLM Open. Derksen ging in Zandvoort in 67 slagen rond. Daarmee deed hij het aanzienlijk beter dan een dag eerder, toen hij 71 slagen nodig had.

Derksen noteerde één bogey, maar stelde daar vier birdies tegenover. Daarmee lijkt hij tijdens zijn laatste editie van het KLM Open het weekeinde te halen. Derksen, die met zijn score drie slagen onder de par van 70 zat, zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière.

Titelverdediger Joost Luiten is iets voor 14.00 uur begonnen aan zijn tweede ronde.

Huizing haalt cut na eindsprint

Daan Huizing speelt dit weekeinde ook mee om het prijzengeld. De 23-jarige debutant op de Europese Tour redde zijn toernooi vrijdag met een degelijke tweede ronde van 68 slagen, mede dankzij drie birdies op de laatste holes. "Ik speelde echt slag voor slag, zat goed in mijn routine en ben rustig gebleven. Ik hield mezelf steeds voor dat ik de cut zou halen", aldus de inwoner van Soest.

Baanrecord

De Spanjaard Pablo Larrazábal verbeterde het baanrecord met 62 slagen. Het oude record stond op 63 slagen en was in het bezit van zes spelers. De Brit Simon Dyson en Jorge Campillo uit Spanje kwamen vorig jaar nog tot die score.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl