NOS NieuwsAangepast

Klein weigert begrotingsstukken

Het Kamerlid Klein weigert zijn usb-stick met Prinsjesdagstukken op te halen. Hij is het er niet mee eens dat er tot dinsdag een embargo op de stukken zit. Dat staat wat hem betreft haaks op "het uitgangspunt van een open democratie".

Kamerleden krijgen vanmiddag de stukken, zodat zij zich kunnen voorbereiden op de Algemene Beschouwingen van woensdag en donderdag. Klein van de fractie 50Plus/Klein vindt dat ze voor iedereen al openbaar moeten zijn.

Hij wijst erop dat behalve de regeringspartijen "ook de drie hulpsinten D66, SGP en CU" al weten wat er in staat. Deze drie oppositiepartijen praatten mee over de begroting.

Maatschappelijke onrust

Met de SP vindt Klein het belachelijk dat een aantal punten na de begrotingsonderhandelingen met "de constructieve oppositie" naar buiten is gebracht, terwijl de rest pas volgende week voor iedereen bekend wordt.

Hij noemt het "zinloos om het geheime stickje op te gaan halen". Volgens hem is er door de plannen die al bekend zijn, maatschappelijke onrust ontstaan over bijvoorbeeld de koopkracht van gepensioneerden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl