NOS VoetbalAangepast

Positie Van Basten onduidelijk

Er is verwarring ontstaan over de positie van Marco van Basten als hoofdtrainer van AZ. Nadat De Telegraaf vrijdagmorgen met het bericht kwam dat hij stopt als trainer van de Alkmaarse eredivisieclub, volgden in de daaropvolgende uren ontkenningen van de clubleiding van AZ en van Van Basten zelf. Wel laten beide partijen weten dat maandag overleg plaatsvindt en dat daarna een verklaring zal worden uitgegeven.

Een feit is dat Van Basten de laatste tijd kampte met gezondheidsklachten. Enkele weken geleden meldde de 49-jarige trainer zich ziek bij zijn club. AZ gaf destijds privéredenen op als verklaring. De vader van Van Basten overleed in juli. In de weken daarna kreeg Van Basten last van hartkloppingen, waarna hij vervolgens in overleg met de club besloot zijn taken als hoofdtrainer tijdelijk neer te leggen.

AZ en Van Basten ontkennen

De Telegraaf meldde vandaag dat Van Basten stopt als hoofdtrainer. Navraag door de NOS bij AZ-directeur Earnest Stewart en Van Bastens zaakwaarnemer Perry Overeem leverde in beide gevallen een ontkenning op. "Het is onjuist en erg voorbarig", reageerde Stewart. Overeem liet weten dat het nieuws niet klopt en dat volgende week een verklaring zal worden uitgegeven.

Bronnen rond AZ melden dat de clubleiding inmiddels heeft besloten dat Van Basten niet kan terugkeren als hoofdtrainer. Om gezondheidsredenen wordt dat risico te groot geacht door de clubleiding. Zelf heeft Van Basten laten weten te willen terugkeren als hoofdcoach. In een sms aan de NOS schrijft hij maandag gewoon weer voor de groep te zullen staan.

Maandag overleg

Volgens ingewijden meldt Van Basten zich maandag in Alkmaar. Naar verluidt zullen de trainer en de clubleiding dan overleg voeren over de ontstane situatie. De betrokken partijen hebben inmiddels laten weten begin volgende week met een verklaring naar buiten te zullen komen.

De Telegraaf meldt dat Alex Pastoor de beoogde opvolger is van Van Basten. Pastoor is nu nog werkzaam als assistent-trainer bij AZ.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl