Rugbyvrouwen naar kwartfinales

De Nederlandse rugbyvrouwen zijn goed begonnen aan het kwalificatietoernooi voor de zogeheten Womens Sevens World Series. Nederland won vrijdag in Hongkong alle drie zijn pouleduels en gaat door naar de kwartfinales.

In de eerste wedstrijd van de dag tegen Hongkong keken de rugbysters bij rust nog tegen een 10-0 achterstand aan. In de tweede helft kwam Oranje echter sterk terug en werd het alsnog 12-10 voor Nederland.

Na een 14-0 zege op Portugal werd in het laatste duel Brazilië met 7-0 verslagen, waardoor een plaats in de kwartfinales zeker is. Daarmee zijn de Nederlandse rugbyvrouwen nog één overwinning verwijderd van plaatsing voor de World Series.

De beste vier landen van het toernooi kwalificeren zich voor het wereldbekerseizoen, waarvoor Nieuw-Zeeland, Australië, Canada, Rusland, Engeland, Spanje en de VS al geplaatst zijn. Via de World Series zijn weer tickets te verdienen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.