NOS NieuwsAangepast

Weer een dumpsuper: Gekke Gerrit

Nederland krijgt steeds meer dumpsupermarkten. Na bijvoorbeeld de Mega Food Stunter, Budget Food en Pallet Voordeel, opent vandaag Gekke Gerrit zijn eerste filiaal aan de Spaarndammerstraat in Amsterdam-West.

Het wisselende assortiment bestaat uit restpartijen van A-merk-fabrikanten tegen bodemprijzen. "Ik denk dat we 30 tot 50 procent onder de prijzen van Lidl en Aldi zitten", zegt één van de initiatiefnemers, C1000-ondernemer Wolter Vaartjes.

De ondernemer zegt dat de discounters Lidl en Aldi zich meer en meer naar het midden van de markt begeven, richting andere supers als Albert Heijn, Plus en Jumbo. "Daardoor komt er aan de onderkant nieuwe ruimte, voor een winkel met extreem lage prijzen. Die ruimte proberen wij op te vullen".

Vaartjes mikt, samen met zijn mede-initiatiefnemers Adrie Hoogland (uit de vastgoedsector) en Gerrit Hoksberg (ook C1000), op 35 tot 40 zaken in de Randstad.

Studenten

Gekke Gerrit zoekt de klanten in alle lagen van de bevolking. "Studenten, maar ook mensen van 60, 70 jaar. We hebben de afgelopen weken al heel veel reacties gekregen van ouderen die het niet zo breed hebben en die zeggen: mooi zo'n winkel met lage, aantrekkelijke prijzen", aldus Vaartjes.

Hij denkt dan ook dat als de economische crisis voorbij is, deze dumpzaken blijven. "Mensen willen ook na de crisis gewoon zo goedkoop mogelijk levensmiddelen kopen. Dat weet ik zeker".

Action

Volgens Vaartjes hebben andere winkelketens die met hele lage prijzen werken, zoals Action en Op=Op, Gekke Gerrit al opgemerkt. Volgens Vaartjes is er al contact met die organisaties. "Om bijvoorbeeld samen ergens mooie plekjes in steden te vinden om naast elkaar te zitten. Want we vullen elkaars assortiment goed aan, we bijten elkaar niet".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl