NOS SportAangepast

Luiten leider na eerste dag

Golfer Joost Luiten is na de eerste ronde op het KLM Open de leider in het klassement. Geen enkele andere speler ging nog over de score van 65 slagen heen die de titelverdediger eerder op de dag liet noteren.

De Schot Jamie McLeary staat evenals Luiten op -5, maar hij heeft zestien holes afgelegd en moet vrijdag nog zijn eerste ronde afmaken. Een groot aantal spelers kon donderdag wegens de invallende duisternis hun eerste ronde niet afmaken.

Dat was het gevolg van de lange onderbreking door het incident met Fabrizio Zanotti. De Paraguayaan kreeg een golfbal tegen zijn hoofd en ging groggy tegen de grond. Hij moest per ambulance van de baan worden afgevoerd naar een ziekenhuis.

Drie golfers staan op 1 slag afstand van Luiten. De Italianen Edoardo Molinari en Andrea Pavan en de Fransman Gary Stal noteerden een ronde van 66 slagen (-4).

Inder van Weerelt

Beste Nederlander na Luiten is Inder van Weerelt. De voormalig speler van de Europese Tour deelt voorlopig de elfde plaats met -2, maar hij heeft pas dertien holes afgewerkt. Wil Besseling staat nog net onder par met -1, goed voor de gedeelde 22e positie. De Noord-Hollander heeft nog twee holes te gaan.

Robert-Jan Derksen was zijn twintigste en laatste KLM Open graag beter begonnen. Hij haalde de achttien holes nog net voor de gong, maar zijn score van 71 slagen (+1) leverde hem de gedeelde 67e plaats op in het tussenklassement

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl