NOS NieuwsAangepast

Hoop op MH17-gesprek Rusland

Nederland hoopt tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op een gesprek met leden van de Russische delegatie over vlucht MH17. Minister Ploumen zei dat in de Tweede Kamer.

Ploumen zei in de Kamer verder dat "het streven" is om te overleggen met president Poetin en de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov. Poetin is niet bij de bijeenkomst in New York aanwezig, maar volgens een woordvoerder neemt dat niet weg dat Nederland de Russische delegatie wil ontmoeten.

Resolutie

Nederland wil zich eind deze maand in de Algemene Vergadering hard maken voor het uitvoeren van de resolutie die in juli door de Veiligheidsraad is aangenomen. In die resolutie staat onder meer dat de daders ter verantwoording moeten worden geroepen en dat alle staten moeten meewerken om dat mogelijk te maken.

Bij de gesprekken zal ook het voorlopige rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid aan de orde komen dat dinsdag is gepresenteerd. Ook wordt gepraat over het mogelijk hervatten van de missie in het rampgebied.

Naast Ploumen gaan ook premier Rutte en minister Timmermans van Buitenlandse Zaken naar de Algemene Vergadering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl