NOS NieuwsAangepast

Visverwerker aangeklaagd in Texas

Het visverwerkingsbedrijf Foppen is door een Texaanse vrouw aangeklaagd voor de gevolgen van een voedselvergiftiging. Zij werd in 2012 ziek na het eten van gerookte zalm. Foppen kwam datzelfde jaar in Nederland in opspraak door de dood van vier mensen die zalm van het bedrijf uit Harderwijk hadden gegeten.

Lorena Vasquez (39) kocht de zalm in een filiaal van supermarktketen Costco. Na het eten daarvan kreeg ze diarree, buikpijn en uitdrogingsverschijnselen. In het ziekenhuis werd een salmonellabesmetting vastgesteld.

Vasquez moest meerdere operaties ondergaan en kreeg een ziekenhuisrekening van 52.000 euro gepresenteerd. Sindsdien kampt ze met een pijnlijke en spastische darm, waarvan ze volgens artsen nog lang last van zal hebben.

Tot op de bodem

Vasquez heeft de advocaat Ron Simon in de arm genomen die zich in voedselveiligheidszaken heeft gespecialiseerd. "We gaan tot op de bodem uitzoeken waarom de supermarkt en Foppen geen veiligheidsmaatregelen hebben om besmetting van hun zalmproducten te voorkomen", zegt hij.

Hij zal daarbij dankbaar gebruik maken gegevens van de NVWA die Omroep Gelderland vorige maand in handen kreeg. Daaruit bleek dat het bedrijf geregeld was beboet voor onhygiënische toestanden voordat het schandaal van twee jaar geleden uitbrak.

Behalve Foppen heeft Simon ook de supermarktketen aangeklaagd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl