Wolfsburg wilde Dost niet kwijt

Bas Dost dacht afgelopen zomer serieus na over een overstap naar Feyenoord. De spits van VfL Wolfsburg heeft in Zeist een gesprek gehad met Feyenoord-directeur Martin van Geel en trainer Fred Rutten.

"Ik ging dat gesprek in met de gedachte: 'ik zie wel hoe het loopt'", vertelt de 25-jarige Dost die al drie seizoenen in Duitsland speelt. "Het was een heel positief gesprek en na afloop voelde ik me goed. Ze wilden me echt graag hebben, dat gaf me een hoop energie. Ik had het niet verwacht en het deed wel wat met me."

Geld

De aanvaller was in Zeist om te revalideren na vijf maanden vol blessureleed. Ondanks verschillende berichten in de media zag Dost een transfer naar Rotterdam wel zitten. "Ik werd voor zeven miljoen naar Wolfsburg gehaald en dan doen ze je niet snel voor twee miljoen de deur uit", legt hij uit. "Er is over salaris en dergelijke verder niet gesproken. Zo ver zijn we nooit gekomen."

Blessures waren voor Dost de belangrijkste reden om in Duitsland te blijven. Het afgelopen seizoen kwam hij nauwelijks in actie. "Ik was continu geblesseerd en dat was het probleem. Na gesprekken met de club kreeg ik toch het vertrouwen dat ik hier moest blijven. Ze zeiden dat als mijn blessures over zouden gaan, er zeker kansen zijn voor mij hier."

Blessures

Inmiddels kan de spits weer pijnvrij spelen. "Die blessure duurde en duurde maar. Elke keer weer pijn en elke keer weer trainen en dan weer pijn. Nu is die pijn eindelijk weg en dan is het voetbal ineens hartstikke leuk weer."

Bij Wolfsburg heeft Dost concurrentie van andere spitsen als Ivica Olic en Nicklas Bendtner. "Ik leer heel veel van hen", zegt hij. "Nu is het moment om te laten zien wat ik waard ben. Bovendien vond ik er niets aan dat er niks over mij gezegd werd. Mijn naam kwam nergens meer voor en dat kwam omdat ik niks meer liet zien. Hopelijk komt mijn tijd nu."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl