NOS NieuwsAangepast

Benno L. wil verwijdering enkelband

De veroordeelde pedoseksueel Benno L. wil via een kort geding van zijn enkelband af. Volgens de advocaat van L. is de enkelband niet nodig omdat zijn cliënt het gebiedsverbod niet overtreedt.

"Justitie gebruikt de enkelband om mijn cliënt constant te kunnen volgen. Maar daar mag een enkelband niet voor gebruikt worden", zegt advocaat Pieter van der Kruijs. Die mag alleen gebruikt worden om te controleren of een veroordeelde het gebiedsverbod overtreedt, aldus de advocaat.

Het gebiedsverbod geldt rond Den Bosch en Tilburg. Benno L. moet de enkelband van de rechter nog tot 7 oktober 2015 dragen.

Duitsland

Naast de verwijdering van de enkelband eist L. ook dat hij toestemming krijgt om werk en een woning in Duitsland te zoeken. Van de reclassering mag hij dat niet. Dat komt volgens Reclassering Nederland omdat er geen uitleveringsverdrag is met Duitsland, waardoor er geen rechtsmiddelen zijn om Benno L. aan zijn voorwaarden te houden. L. heeft de Duitse nationaliteit.

Benno L. kreeg 6 jaar gevangenisstraf voor het misbruiken van tientallen meisjes tijdens zwemlessen die hij gaf. Veel slachtoffertjes waren zwakbegaafd. De zwemleraar is nu voorwaardelijk in vrijheid gesteld.

Het kort geding dient op 18 september.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl