NOS NieuwsAangepast

Brand Amercentrale onder controle

De brand in de Amercentrale van energieproducent Essent in Geertruidenberg is onder controle. Rond 19.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen gaat nog een paar uur duren.

De brand ontstond vanmiddag na een ontploffing in een toren van de centrale. Daarbij is niemand gewond geraakt. Volgens Essent was er niemand aan het werk op die plek. Over de oorzaak van de explosie kan het bedrijf nog niks zeggen.

De ontploffing gebeurde bij een transportband, waarmee houtsnippers in de silo's worden vervoerd. Drie silo's zijn zwaar beschadigd.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De politie zette de omgeving van de energiecentrale af. Omwonenden werden geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden. Het lijkt erop dat er geen giftige stoffen zijn vrijgekomen.

Instabiel

De stellage die om de silo's heen staat, is instabiel geraakt door de ontploffing. Daardoor kon de brandweer het vuur moeilijk bestrijden.

Overigens is de elektriciteitsvoorziening niet in gevaar door de explosie, zegt een woordvoerder van Essent. De stroomproductie gaat gewoon door.

Steiger

De Amercentrale kwam in 2003 in het nieuws toen een 65 meter hoge steiger instortte. Daarbij kwamen vijf schoonmakers om het leven en raakten er drie zwaargewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl