NOS NieuwsAangepast

Oppositie boos over lekken

Vijf oppositiepartijen in de Tweede Kamer willen dat het kabinet de Prinsjesdagstukken direct openbaar maakt. De SP, PVV, CDA, GroenLinks en de Partij voor de Dieren zijn er woedend over dat cijfers over de koopkracht gelekt zijn naar RTLNieuws.

SP-Kamerlid Van Raak sprak in de Kamer van "minachting van oppositie, parlement en onze democratie". Hij vindt het "te gênant voor woorden dat de regeringspartijen, het kabinet en de drie oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP afspraken maken en selectief informatie lekken".

Ongerustheid

SP-leider Roemer is boos dat de oppositie, de media en alle mensen thuis die informatie niet krijgen. "Het nare nieuws proberen ze zo lang mogelijk onder de pet te houden en de meevallers en de leuke dingetjes hebben ze al meteen gelekt", zei hij.

PVV-leider Wilders zegt dat er "grote ongerustheid is bij de mensen thuis" en dat de stukken direct toegankelijk moeten worden voor alle Kamerleden.

Opheldering

CDA-Kamerlid Omtzigt vindt het "ongehoord". Hij vraagt zich af of het knulligheid is of boze opzet. Omtzigt: "Zijn de cijfers correct? We weten het niet. Er moet direct opheldering komen".

Premier Rutte zal morgen in een brief reageren op de uitgelekte stukken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl