NOS NieuwsAangepast

Delft krijgt begroting niet rond

De gemeente Delft verkeert in grote financiële problemen. Alleen bezuinigen is niet genoeg om eruit te komen. De stad moet aankloppen bij de provincie Zuid-Holland en het Rijk om de begroting rond te krijgen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad laten weten.

De problemen worden veroorzaakt door de economische crisis en problemen met bouwprojecten. Vooral de ontwikkeling van het Spoorzonegebied groeit de gemeente boven het hoofd. De Spoorzone is een groot project met onder andere een spoortunnel met een ondergronds station, woningen, kantoren en een stadspark.

Extra tegenvaller

Volgende maand staat de gemeente waarschijnlijk een extra tegenvaller te wachten als de uitkomst van een doorrekening van het Spoorzonegebied bekend wordt.

De gemeente heeft nieuwe bezuinigingen aangekondigd. Die moeten 12 miljoen euro opleveren, maar als die zijn uitgevoerd, blijft er een structureel tekort over van 4 miljoen in 2018. "Het college is van mening dat met dit pakket de grens van het maatschappelijk aanvaardbare is bereikt," staat in de brief van het college (pdf).

De gemeente gaat op zoek naar meer mogelijkheden om uit de penibele financiële situatie te komen. Doordat de begroting niet op tijd rond is, komt de gemeente onder verscherpt toezicht van de provincie te staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl