NOS NieuwsAangepast

Joods Museum onthult gedenkplaat

Bij de ingang van het Joods Museum in Brussel is een gedenkplaat onthuld voor de slachtoffers van de aanslag van 24 mei. De Franse Algerijn Mehdi Nemmouche schoot op die dag vier mensen dood in het museum.

Op de goudkleurige gedenkplaat staan de namen van de vier slachtoffers, met daaronder de tekst: "die op een laffe manier op deze plek door een terrorist vermoord werden op 24 mei 2014 om 15.39 uur". De tekst is in het Frans, Engels en Nederlands.

De slachtoffers waren een medewerker van het museum, een Franse vrijwilligster en een Israëlisch stel. Nemmouche sloeg na de aanslag op de vlucht en werd enkele dagen later in Marseille opgepakt. Eind juli werd hij door Frankrijk uitgeleverd aan België.

Metaaldetector

Het Joods Museum in Brussel heropent zondag zijn deuren. De veiligheidsmaatregelen zijn verscherpt. Er is meer politiebewaking, alle bezoekers worden gecontroleerd en er komt een metaaldetector.

Deze maand herkende een Franse journalist die in Syrië gegijzeld was door moslimextremisten Nemmouche als een van zijn bewakers. Nemmouche zou in Syrië gijzelaars hebben gemarteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl