Sekte Israël dwingt vrouwen tot seks

De Israëlische politie heeft een prostitutie-netwerk opgerold van een messiaanse sekte. De leiders van deze sekte dwongen joodse vrouwen seks te hebben met niet-joodse mannen.

Er zijn acht mensen gearresteerd. Onder hen zijn twee vrouwen die de taak hadden de prostituees te rekruteren.

Verlossing

De sekte maakte de vrouwen afhankelijk van alcohol en drugs. Onder invloed van deze middelen hadden ze seks met niet-joodse mannen. De vrouwen werd wijsgemaakt dat ze daarmee de verlossing van het Joodse volk zouden bespoedigen.

Zeker vijftien vrouwen werden door de sekte gerekruteerd. Een aantal van hen is waarschijnlijk nog minderjarig. De mannen met wie ze seks hadden waren betalende klanten. Onder die klanten waren Palestijnen uit de Westelijke Jordaanoever en buitenlandse werknemers uit Tel Aviv.

Klacht

De sekte was actief op verschillende plaatsen in Israël. Ook de arrestanten komen uit alle delen van het land. Onder hen is een echtpaar van 60 en 40 jaar oud, een man van 47 en een 39-jarige vrouw. Over de andere vier arrestanten is niets bekendgemaakt.

De politie begon een onderzoek naar de sekte na een klacht van een vrouw die zei dat de leden van de sekte seksueel zouden worden uitgebuit.

Verlossing

Het messiaanse jodendom beschouwt Jezus als de door God in de Bijbel beloofde Messias. Messiaanse Joden combineren in hun geloofsleven aspecten uit zowel het christendom als het Jodendom.

Ze geloven, net als de meeste christenen, in de verlossing. Dat is wanneer Jezus terugkeert naar de aarde om het Koninkrijk van God te vestigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl