NOS NieuwsAangepast

Autobommen Somalië: 12 doden

Bij een dubbele aanslag op een militair konvooi van de Afrikaanse Unie (AU) in Somalië zijn zeker 12 burgers om het leven gekomen. 27 mensen raakten gewond. Volgens een politie-officier kan het dodental nog oplopen, omdat nog niet duidelijk is of er ook AU-militairen zijn omgekomen.

De autobommen ontploften op ongeveer 20 kilometer van de hoofdstad Mogadishu, op het moment dat een AU-konvooi en een aantal stadsbussen langsreden.

Somalische functionarissen waarschuwden afgelopen weekend al dat de kans op aanslagen groot was na de dood van al-Shabab leider Ahmed Abdi Godane bij een Amerikaanse luchtaanval vorige week.

al-Shabaab

Strijders van de islamitische terreurorganisatie al-Shabaab voeren geregeld aanvallen uit in Somalië. Het Somalische leger is vorige week met hulp van militairen van de Afrikaanse Unie een offensief begonnen tegen strijders van al-Shabaab. Al-Shabaab staat sinds 2008 op de Amerikaanse lijst van terreurorganisaties.

De Afrikaanse Unie is sinds 2007 actief in Somalie. Het land is vanaf de jaren negentig geteisterd door bloedige conflicten tussen verschillende krijgsheren. Sinds 2 jaar is er weer een parlement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl