NOS SportAangepast

"Dubbeldam en Zenith blijven duo"

Met een gouden medaille in de landenwedstrijd en een individuele eerste plaats voor Jeroen Dubbeldam presteerden de Nederlandse springruiters optimaal bij de Wereldruiterspelen in het Franse Caen. Daarmee zijn echter ook torenhoge verwachtingen voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro geschapen.

Met steun van de stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) en het Springpaarden Fonds Nederland (SFN) kijkt bondscoach Rob Ehrens met vertrouwen vooruit naar de komende twee jaar. Deze stichtingen moeten zorgen voor het behoud van toppaarden in Nederland.

Buitenlands bod

Ook het succesvolle koppel Jeroen Dubbeldam/Zenith gaat verder richting Rio. Hij is niet bang dat een buitenlands bod op Zenith aandeelhouders en investeerders kan verleiden. "Jeroen Dubbeldam en Zenith, die combinatie blijft honderd procent zeker bestaan", aldus Ehrens.

"Dat durf ik met een gerust hart te zeggen. Omdat het de opzet van het Springpaarden Fonds Nederland is om talentvolle paarden te vinden, op te leiden en te behouden voor de kampioenschappen. Het volgende doel van het SFN is om naar de Olympische Spelen toe te werken."

London en Verdi

Ehrens verwacht ook dat andere combinaties als Gerco Schreuder/London en Maikel van der Vleuten/Verdi niet uit elkaar worden gehaald. "Ik kan niet in de toekomst kijken, maar deze combinaties bij elkaar houden is wel doelstelling van het NOP. Ik ben er gerust op dat we kunnen blijven beschikken over die paarden. Je kunt goede ruiters hebben, maar als je geen goede paarden hebt, kun je als bondscoach weinig."

Het is de wens van Ehrens om in 2016 in Rio een luxeprobleem te hebben. "We moeten hard werken om nog meer combinaties te krijgen. Hoe moeilijker mijn taak wordt om een keuze te maken, hoe meer topcombinaties we hebben. Dat zou het mooiste zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl