NOS NieuwsAangepast

Kerviel verlaat met enkelband cel

De veroordeelde ex-beurshandelaar Jérôme Kerviel heeft de gevangenis bij Parijs verlaten. Hij mag de rest van zijn straf met een elektronische enkelband uitzitten.

Kerviel (37) werd in 2010 veroordeeld tot drie jaar celstraf. Als werknemer van de bank Société Générale had hij twee jaar eerder met speculaties 4,9 miljard euro verloren. Hij werd veroordeeld voor fraude en manipulatie.

Boetedoening

De Fransman ging na zijn veroordeling in beroep. In mei van dit jaar begon hij aan zijn celstraf. Daarvoor was hij in twee maanden tijd van Rome naar de grens met Frankrijk gelopen, waar hij door de Franse politie werd aangehouden. De voettocht was volgens Kerviel bedoeld als boetedoening.

Een rechter bepaalde dat Kerviel zijn straf thuis onder elektronisch toezicht mag uitzitten. Hij mag overdag de deur uit om te werken, maar 's avonds doordeweeks moet hij thuis doorbrengen.

Genieten

Kerviel zei vandaag dat hij zijn leven weer wil opbouwen. "Ik wil weer een normaal leven met de mensen van wie ik houd. Ik wil een gezin stichten en eindelijk in staat zijn om te genieten van het leven."

De Fransman heeft altijd gezegd dat Société Générale wist van zijn handelwijze. De bank zou de riskante praktijken oogluikend hebben toegestaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl