Kramer prikkelt in positieve zin

Waar Sven Kramer zich ook begeeft in de schaatswereld, overal is hij het middelpunt van de belangstelling. Hoe gaan zijn nieuwe ploeggenoten van BrandLoyalty daar mee om? Is Kramer al geaccepteerd?

De NOS ging poolshoogte nemen tijdens het laatste zomerkamp van Jac Orie's formatie, in het Italiaanse Cecina. Wat blijkt, is dat de vedette Kramer zich vrijwel geruisloos heeft gevoegd in het collectief van schaatsers dat al enige jaren met Orie optrekt.

Maar één ding wil Kramer wel duidelijk hebben: "Ik schaats niet voor een ploeg of voor een coach. Ik schaats voor mezelf. Ik wil zo veel mogelijk winnen."

Groothuis wordt geprikkeld

Dat is de Kramer die we kennen van de laatste negen jaar TVM. Een alfamannetje. Stefan Groothuis heeft daar geen moeite mee, want: "Het karakter van de ploeg is bewaard gebleven. Dat vond ik belangrijk."

"Dat houdt niet in dat er niets mag veranderen", gaat Groothuis verder. "Sven brengt ervaring en kennis met zich mee. Het is goed om daarin geprikkeld te worden."

Was Orie wat dat betreft op zijn hoede bij Kramer? "Nee, niet echt. Ik heb toch wel wat meer namen getraind en ik weet wel een beetje hoe topsporters zijn."

1.500 meter en massastart

Kramer zelf geeft aan dat hij zich prima voelt bij zijn nieuwe ploeg en dat hij toe was aan iets nieuws. "Ik wilde mijn loopbaan een andere dimensie geven en dan moet je iets anders gaan doen."

En dat zit 'm niet alleen in het vinden van een nieuwe ploeg, Kramers nieuwe speerpunten zijn de 1.500 meter en ook de massastart. "Ik denk dat dat nummer olympisch wordt, dus het zou zonde zijn om nu niet bij de les te zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl