NOS SportAangepast

Meteen rake klappen in Den Bosch

Twee keer kon er vandaag gekeken worden naar Den Bosch-Oranje Zwart op de eerste dag van het nieuwe hockeyseizoen. En zowel bij de mannen als de vrouwen vielen er veel rake klappen.

De hockeyvrouwen van Den Bosch boekten een zwaarbevochten 4-3 zege. Oranje Zwart nam weliswaar een 2-0 voorsprong bij de landskampioen, maar die nam daarna het heft in handen en liep in een kwartier - mede door twee strafcorners van Maartje Paumen - uit naar 4-2. Dat was Oranje Zwart te machtig.

Daarna waren de mannen aan de beurt en bij dat duel kwam Oranje Zwart als winnaar uit de bus: 1-3. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, maar Mink van der Weerden, Rob Reckers en Bob de Voogd stelden orde op zaken.

Eerste topper

De mannen van Kampong gaven direct een signaal af naar de concurrentie door in Rotterdam de eerste topper van het seizoen met 3-0 te winnen. Joost van de Vijfeijken en Sander de Wijn (twee keer) maakten de goals.

De vrouwen van Kampong vielen ook op doordat ze SCHC op 1-1 hielden. De verliezend finalist van de play-offs van afgelopen seizoen maakte pas drie minuten voor tijd gelijk.

Uitslagen speelronde 1 mannen

Amsterdam - Tilburg 0-0

Den Bosch - Oranje Zwart 1-3

HGC - Schaerweijde 2-0

Pinoké - Bloemendaal 0-4

Push - Hurley 3-3

Rotterdam - Kampong 0-3

Uitslagen speelronde 1 vrouwen

Amsterdam - Wageningen 4-0

Den Bosch - Oranje Zwart 4-3

HDM - Hurley 0-1

Laren - MOP 1-1 1

Pinoké - Bloemendaal 2-1

SCHC - Kampong 1-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl