NOS SportAangepast

Hamilton zegeviert op Monza

De Engelse Formule 1-coureur Lewis Hamilton heeft de zege bij de grote prijs van Italië op het circuit van Monza voor zich opgeëist. Nico Rosberg, zijn Mercedes-ploeggenoot, finishte als tweede. De Braziliaan Felipe Massa van Williams stond voor het eerst dit seizoen op het podium.

Hamilton vertrok vanaf poleposition, maar door problemen met zijn Mercedes stuurde hij slechts als vierde de eerste bocht in. Rosberg voerde het veld aan, met Massa en McLaren-rijder Kevin Magnussen als buffer tussen hem en zijn ploeggenoot.

Rosberg verremt zich

Hamilton knokte zich echter in enkele ronden terug naar de tweede plaats, vlak achter zijn Duitse stalgenoot. Onder die druk verremde Rosberg zich in ronde 29 voor de eerste chicane. Hij reed rechtdoor en zag Hamilton de koppositie overnemen.

De wereldkampioen van 2008 sloeg een gat van vier seconden en reed onbedreigd naar zijn zesde zege van het seizoen. Hamilton bracht zijn achterstand in de WK-stand op Rosberg terug tot 22 punten.

Geen succes Ferrari

Ferrari beleefde voor eigen publiek een moeizame race. Fernando Alonso moest halverwege de wedstrijd opgeven met een technisch mankement aan zijn bolide. Zijn teamgenoot Kimi Räikkönen haalde de finish wel, maar kwam niet verder dan de negende plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl