Wereldtitel Supersport Van der Mark

Motorcoureur Michael van der Mark is wereldkampioen geworden in de (600cc) Supersportklasse. De 21-jarige motorcoureur won een spannende wedstrijd op het circuit van Jerez de la Frontera in Spanje en werd daarmee in het klassement onbereikbaar voor zijn rivalen.

Van der Mark mocht vanaf pole beginnen en moest hard werken voor zijn eerste wereldtitel. De Honda-coureur had nog concurrentie van de Fransen Florian Marino en Jules Cluzel, maar besliste in de voorlaatste ronde de wedstrijd in zijn voordeel.

Het was de vijfde race die Van der Mark dit seizoen won. Met nog twee races te gaan, is hij niet meer in te halen. Vorig jaar stond Van der Mark al drie keer op het podium in zijn eerste WK-seizoen en werd hij uiteindelijk vierde in het algemeen klassement.