NOS NieuwsAangepast

Libië onderschept munitie uit Sudan

Libië beschuldigt Sudan van het steunen van "een terreurgroep" nadat er aan boord van een Sudanees vliegtuig munitie is ontdekt. De militair attaché van Sudan heeft opdracht gekregen om Libië te verlaten.

Het Sudanese militaire transportvliegtuig was zonder toestemming van de Libische regering het Libische luchtruim binnengedrongen. Het zou op weg zijn geweest naar een militair vliegveld bij Tripoli, dat onder controle staat van radicale islamitische milities.

In Libië is een machtsstrijd gaande. De milities bestrijden de regering en elkaar. De regering is uitgeweken naar het oosten van het land.

Tussenlanding

Toen het Sudanese vliegtuig in het zuidoosten van Libië een tussenlanding had gemaakt om bij te tanken, werd bij een controle de munitie ontdekt.

Sudan zegt dat er sprake is van een misverstand. De munitie zou bestemd zijn voor gezamenlijke Libische-Sudanese grenstroepen, die smokkel van goederen en migranten moeten tegengaan.

Inmenging

De regering van Libië heeft in grote delen van het land geen enkel gezag meer. Er zijn aanwijzingen dat meerdere landen zich actief met de machtsstrijd in Libië bemoeien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl