NOS SportAangepast

Via MOP naar olympisch goud

MOP geldt niet als een hoogvlieger in de hockeycompetitie bij de vrouwen. Maar de ploeg beschikt dit jaar wel over een internationale topper. De Australische Anna Flanagan, ondanks haar 22 jaar al een grote naam in de hockeysport, is neergestreken in Vught.

Dat Flanagan uitgerekend voor MOP heeft gekozen is geen toeval. Die ploeg wordt namelijk getraind door Toon Siepman, de strafcornergoeroe bij uitstek. En daar is het de ambitieuze Aussie om te doen: haar corner perfectioneren. "Ik wil een van de besten ter wereld zijn. Door met Toon te werken en bij MOP te spelen, kan ik blijven leren en mij verbeteren."

Dat ze al een aardig partijtje meeblaast op het internationale podium, bewees ze onlangs bij de WK in Den Haag. Australië verloor daar in de finale van de Nederlandse vrouwen. Maar Flanagan trof tijdens dat toernooi zes keer doel - slechts één keer minder dan topscoorster en Oranje-aanvoerster Maartje Paumen - en dat deed ze vijf keer uit een strafcorner.

"Hockey is Nederland"

Maar het kan altijd nog beter en daar kan de specialist van de sleeppush de hulp van Siepman heel goed bij gebruiken. "Zelfs in deze korte tijd heb ik al veel aan hem gehad. Maar ik ben niet alleen hier om met hem te trainen. Ik wil de Nederlandse stijl leren, want hockey is Nederland. De competitie is zo goed en er zijn zo veel goede spelers."

"Ik wil een jaar met Toon werken om in Rio alles uit m'n mogelijkheden te halen", aldus Flanagan, die in 2012 werd uitgeroepen tot de belofte van het jaar in de wereld en haar olympische aspiraties niet onder stoelen en banken steekt. "Met zilver ben ik niet tevreden. Het doel is een gouden medaille. Dat is m'n droom."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl