NOS NieuwsAangepast

Aangifte tegen raadslid Nuenen

Burgemeester Houben van Nuenen doet aangifte tegen een gemeenteraadslid vanwege het lekken van een geheim onderzoeksrapport over fraude met grondaankopen.

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente bevestigd na berichtgeving van het Eindhovens Dagblad (ED).

Vandaag gaven de overige raadsleden en het college van burgemeester en wethouders al een verklaring uit waarin zij het optreden van raadslid Hans Pijs veroordelen.

"Beschadigd"

In de verklaring schrijven de Nuenense politici dat Pijs, van de eenmansfractie Lijst Pijs, tijdens een besloten bijeenkomst zelf heeft bekendgemaakt dat hij het stuk heeft doorgespeeld aan het ED. Door dat te doen heeft hij volgens de opstellers "de beginselen van onze democratie en de normen en waarden van de gemeenteraad van Nuenen met voeten getreden".

Ook zouden door het lekken van het raadslid personen zijn beschadigd. Wie dat zijn en waarom, wordt uit de verklaring niet duidelijk.

Taxaties

Uit het openbaar gemaakte rapport blijkt volgens het Eindhovens Dagblad hoe in negen kwesties taxatierapporten werden aangepast. Daardoor betaalde de gemeente Nuenen 5,1 miljoen euro meer voor grond bij bouwprojecten dan de taxaties rechtvaardigden.

Hans Pijs was vanavond niet bereikbaar voor commentaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl