NOS SportAangepast

"We missen geen etentje samen"

Een dag na het behalen van de gouden medaille op de Wereldruiterspelen volgt de ene opvallende ontboezeming de andere op. "Of we champagne hebben gedronken? Ja en een paar biertjes", bekent Gerco Schröder. "Ons geheim? We hebben in tien jaar tijd nog nooit een etentje samen gemist", weet bondscoach Rob Ehrens.

Het moge duidelijk zijn: de sfeer is goed bij de Nederlandse equipe, die donderdag onder meer topfavoriet Frankrijk versloeg in eigen huis. Het team met Schröder, Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling kan goed met elkaar overweg. Ehrens ziet dat als de grote kracht van zijn ruiters.

"Er wordt ook wel met argusogen naar ons gekeken", stelt Ehrens. "In ons team hebben we nou eenmaal altijd een hechte band. We zijn altijd met elkaar aan het ontbijten, met elkaar aan het lunchen en 's avonds zijn we bij elkaar met het avondeten. We zijn gewoon een hechte groep. Ik denk dat dat bij heel veel landen toch wel anders is."

Kick

Toch was het bijzonder nipt, de zege op Frankrijk. "Het gaf een enorme kick", glundert Schröder nog na. En Ehrens weet nog hoe het in 2006 ging. "Toen versloegen we Duitsland in eigen land. Dat is geweldig."

Het hoeft nog niet de laatste medaille te zijn voor de springruiters. Zaterdag gaan de Wereldruiterspelen verder met het individuele springtoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl