NOS SportAangepast

Beste seizoentijd Gatlin in Brussel

Justin Gatlin heeft bij de Memorial Ivo van Damme in Brussel, de laatste Diamond League-wedstrijd van het jaar, zijn ongeslagen status behouden. Zowel op de 100 meter als 200 meter was de Amerikaan in Brussel de snelste.

De 32-jarige Gatlin, al zestien wedstrijden op rij ongeslagen, was ook in België een klasse apart op de 100 meter. Na een geweldige start snelde hij naar 9,77, een persoonlijk record en de snelste tijd van het jaar.

Gatlin had met 9,80 al de snelste seizoentijd op zijn naam staan. De concurrentie (Michael Rodgers, Asafa Powell, Tyson Gay, Nesta Carter en Kemar Bailey-Cole) kwam er ook deze keer niet aan te pas. Rodgers was met 9,93 de beste van de rest. Ook Asafa Powell bleef met 9,95 onder de tien seconden.

Op de 200 meter klokte Gatlin een tijd van 19,71. Daarmee bleef hij de nummer twee, de Qatarees Ogunode, bijna een halve seconde (0,44) voor.

Verspringer Gaisah tweede

Ignisious Gaisah eiste bij het verspringen de tweede plaats op. De in Ghana geboren Rotterdammer kwam in Brussel drie keer verder dan 8 meter, met 8,06 als beste resultaat.

De Zuid-Afrikaan Godfrey Mokoena landde na 8,19 in de zandbak. De Amerikaan Christian Taylor haalde ook 8,06, maar had een mindere serie dan Gaisah.

Weer mooi duel Barshim-Bondarenko

De hoogspringers Mutaz Essa Barshim en Bogdan Bondarenko zorgden andermaal voor een hoogtepunt. De Qatarees won de wedstrijd met een hoogte van 2,43 meter, de beste prestatie van het seizoen en maar 2 centimeter onder het wereldrecord van de Cubaan Javier Sotomayor uit 1993.

Half juni hadden Barshim en Bondarenko (Oek) in New York voor het eerst in hun carrière de 2,42 meter bedwongen. En in Birmingham waren ze twee weken geleden allebei goed voor 2,38 meter. In Brussel ging Barshim in één keer over 2,40 en 2,43 meter. Bondarenko's eerste poging op die laatste hoogte mislukte.

Beiden lieten de lat op 2,46 meter leggen, maar het wereldrecord bleef staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl