NOS NieuwsAangepast

Doodstraf voor Indiase moordenaar

Het komt niet meer vaak voor in India, maar volgende week wordt een moordenaar geëxecuteerd. De man heeft volgens de politie zeker negentien jonge vrouwen en kinderen gedood.

Surinder Koli werd in 2007 opgepakt, nadat er lichaamsresten waren gevonden bij een woning in de buurt van Delhi, waar de man werkte als bediende. Koli zou zijn slachtoffers met snoepjes en chocola hebben gelokt. Voor de rechtbank bekende hij dat hij seks heeft gehad met zijn dode slachtoffers en dat hij van de lijken heeft gegeten.

Een rechter veroordeelde Koli vijf jaar geleden voor ontvoering, poging tot verkrachting en moord in zeker vijf zaken waarbij kinderen betrokken waren. "Dit is de opmerkelijkste van alle opmerkelijke zaken", verklaarde de rechtbank de beslissing om Koli te executeren.

Opgehangen

De zaak deed veel stof opwaaien in India. Velen beschuldigden de politie van nalatigheid. Die zou nauwelijks in actie zijn gekomen, omdat de vermiste kinderen uit arme families kwamen.

De executie wordt op 12 september uitgevoerd in een gevangenis in Meerut, een stad in de deelstaat Uttar Pradesh. Koli wordt opgehangen.

Mumbai

In de afgelopen twee jaar zijn er twee mensen geëxecuteerd in India. In februari 2013 kreeg een man uit Kasjmir de doodstraf voor een aanslag op het Indiase parlement in 2001.

Een paar maanden eerder werd Mohammed Ajmal Kasab, de enige overlevende dader van de aanslagen in Mumbai in 2008, gedood in een gevangenis in Puni, in het westen van India.

Daarvoor was het voor het laatst in 2004 dat er iemand werd geëxecuteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl