NOS NieuwsAangepast

Franse telefoonstalker de cel in

Een 33-jarige Fransman kon het niet verkroppen dat zijn vriendin het had uitgemaakt. Hij bleef haar bellen en sms'en. In nog geen jaar tijd kreeg de ex-vriendin 21.807 telefoontjes en berichtjes.

Een Franse rechter gaf de man 10 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 voorwaardelijk. Daarbovenop kreeg de manische beller een boete van 1000 euro.

Geld

Nadat zijn vriendin het had uitgemaakt wilde de man ook geld van haar omdat hij kleine verbouwingen in hun appartement had betaald. Toen de ex niet betaalde begon hij haar te bellen, gemiddeld meer dan zeventig keer per dag.

De gestalkte vrouw was de wanhoop nabij en blokkeerde zijn nummer. Maar toen begon de man haar ouders en haar werk te bellen. Uiteindelijk kwam de man tot inkeer en hij zegt nu spijt te hebben van zijn gedrag.

Grap

Een Amerikaanse site maakte in juni een grap over stalken. In een fake-bericht werd gesuggereerd dat in de Amerikaanse staat New Mexico een vrouw aangehouden was die in een week tijd haar ex 77.639 keer belde. Zij stuurde hem verder 41.229 sms-berichten en 1937 e-mails.

De vrouw had volgens het nepbericht ook nog tijd om de man 647 brieven te sturen. De 28-jarige Linda Murphy sliep een week lang niet om haar voormalige vriend te stalken, zo schreven de grappenmakers op de site.

De zaak in Frankrijk was geen grap en het slachtoffer daar is blij dat ze verlost is van de ongewenste telefoontjes en sms'jes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl