NOS SportAangepast

Honkballer Schoop weer op dreef

Jonathan Schoop heeft opnieuw van zich doen spreken in de Major League Baseball. De tweedehonkman van Baltimore Orioles was tegen Cincinnati Reds voor het derde duel op rij goed voor een homerun.

Baltimore, dat het duel met 9-7 won, is hard op weg een ticket voor de play-offs te boeken. De ploeg is koploper in de American League East en heeft daarin een ruime voorsprong op New York Yankees en Toronto Blue Jays.

Vijftien homeruns

Schoop is inmiddels een vaste waarde bij de Orioles. Hij liet dit seizoen al vijftien homeruns noteren, sloeg 43 runs binnen en kwam zelf ook 43 keer over de thuisplaat. Zijn slagpercentage is na 116 wedstrijden 0.222.

Jonathan Rufino Jezus Schoop werd in 1991 geboren op Curaçao. Zeventien jaar later werd hij door Baltimore Orioles naar Amerika gehaald. Schoop speelde vervolgens bijna vijf jaar in de Minor League.

Vorig jaar september maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Baltimore. In zijn eerste duel met Toronto opende hij met een honkslag, waarna hij twee beurten later ook nog eens een homerun sloeg.

Wereldkampioen

Schoop maakte september 2011 zijn debuut voor het Nederlands team. Met Oranje werd hij later dat jaar wereldkampioen. In de WK-finale tegen Cuba zorgde hij voor het beslissende punt en de beslissende uit. Ook won hij met Oranje zilver op het EK van 2012 en haalde hij een jaar later de halve finales van de World Baseball Classic. Voor het komende EK is Schoop niet geselecteerd, omdat hij dan nog actief is in de Major League.

Jonathan Schoop is niet de enige honkballer in de familie. Zijn oudere broer Sharlon staat ook bij Baltimore onder contract, maar komt momenteel voor Bowie Baysox uit op het derde niveau (double A). Hij maakt wel deel uit van de EK-selectie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl