NOS NieuwsAangepast

ICT'er in opleiding erg gewild

De komende jaren is er steeds meer behoefte aan hoogopgeleide ICT'ers. Als er niet snel nieuwe mensen worden opgeleid, komen bedrijven steeds meer hooggeschoolden tekort, voorspelt het UWV.

De afgelopen jaren is er veel ICT-werk van mbo-niveau naar het buitenland verdwenen. Tegelijkertijd komen er in Nederland steeds meer banen voor hoogopgeleiden bij. Met name in de regio's Amsterdam, Utrecht, Haaglanden en in het zuidoosten van Noord-Brabant is er steeds meer vraag naar ICT'ers.

Elektrostylist

"Door de technologische ontwikkelingen zijn er de afgelopen jaren nieuwe functies bijgekomen", zegt UWV-onderzoeker Kees van Uitert. "Bijvoorbeeld de elektrostylist, die consumenten helpt met elektronica in en rond het huis."

Dit jaar zijn er naar verwachting 34.000 vacatures in de ICT. Dat zijn er twintig procent meer dan een jaar geleden. Volgens het UWV loopt het aantal vacatures de komende jaren verder op.

Baankansen

Studenten die een ICT-opleiding volgen hebben daardoor goede kans op een baan. Gemiddeld hebben ze binnen anderhalve maand na het afronden van hun studie een baan gevonden. Van Uitert: "Alleen bij mondhygiënisten gaat dat gemiddeld nog sneller."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl