NOS NieuwsAangepast

"Ik vond 'm raar maar merkte niets"

Er werd gewoon getraind bij hockeyclub HGC in Wassenaar gisteravond. Een paar uur eerder was bekend geworden dat jeugdtrainer Luigi C. is opgepakt voor het maken van videobeelden in de dameskleedkamer. De man heeft bekend. "Echt triest dat hij dit deed", zegt een hockeyster van HGC tegen verslaggever Henrik-Willem Hofs.

Ouders geven aan het heel vervelend te vinden wat er gebeurd is, zegt Hofs. "En hun dochters ook natuurlijk." Sommige meisjes vonden al eerder dat er iets met de man aan de hand was. "Ik heb hem altijd wel raar gevonden, maar heb nooit iets gemerkt", zegt het meisje. Een vriendinnetje valt haar bij. "Het was niet echt de normaalste man, nee."

Online

"Ik vind dat hij in de gevangenis moet blijven", aldus het eerste meisje. Het vervelendste vinden de twee dat niet bekend is wat er met de beelden is gebeurd. "Als hij er in z'n eentje naar keek, dan kan ik daar nog wel vrede mee hebben", zegt ze. "Maar als het echt online staat... Ik sta er gelukkig zelf niet op." Haar vriendin ook niet. "Ik ben misschien door het beeld gelopen maar verder niets."

Jarenlang kon Luigi C. zijn gang gaan. Een Verklaring Omtrent Gedrag hoefde hij niet in te leveren toen hij in 2006 bij de club kwam. De grote vraag is hoe hij te werk ging. "De verdachte maakte gebruik van de lockers in de kleedkamer", legt Wouter Bos van het Openbaar Ministerie uit aan TV West.

"Daar zit een soort gaas voor waar de camera achter paste. Voordat de meisjes kwamen, werd de camera geplaatst en als ze weer weg waren haalde hij 'm weer op." Op de beelden staan de gebruikelijke kleedkamerrituelen. "Mensen lopen in en uit en verkleden zich natuurlijk. Er lopen ontblote meisjes rond."

Alle clubs die betrokken zijn, worden geïnformeerd over de kwestie. "Op de beelden is aan de shirts te zien welke verenigingen aanwezig zijn geweest", legt Bos uit. "Zij worden op de hoogte gebracht."

Er is dinsdag een informatiebijeenkomst voor alle betrokkenen bij HGC. Het OM onderzoekt nog of de beelden zijn verspreid. Volgens een woordvoerder zijn er geen aanwijzingen dat het materiaal online staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl