NOS NieuwsAangepast

"Reisbranche bedriegt nog steeds"

Een reisaanbieding die te mooi lijkt om waar te zijn, is nog steeds vaak inderdaad niet waar. Dat concludeert de Consumentenbond na eigen onderzoek. De Reclamecode Reisaanbiedingen en de wet Oneerlijke Handelspraktijken worden nog steeds "massaal" overtreden.

De Consumentenbond onderzocht 54 bedrijven in de reisbranche. Bij 80 procent van de onderzochte aanbieders bleken geadverteerde prijzen niet overeen te komen met de werkelijkheid. Tijdens het boekingsproces verdubbelden de prijzen soms. Ook waren sommige aanbiedingen helemaal niet te boeken.

Administratiekosten

Reisaanbieders halen trucs uit door bijvoorbeeld te adverteren met een prijs per overnachting, maar er niet bij te vermelden dat er een minimaal aantal nachten moet worden geboekt. Ook worden administratiekosten en belastingen verzwegen.

De Autoriteit Consument en Markt zegt tegen het AD dat er wel verbetering is. "Maar uit het onderzoek blijkt dat er nog steeds fouten worden gemaakt." De Consumentenbond ontdekte bij vier aanbieders reizen die meer dan twee keer zo duur werden tijdens het boeken. Tien van de 54 onderzochte aanbieders (.pdf) hielden zich wel aan de regels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl