Hiddinks Oranje onderuit in Italië

Guus Hiddink is zijn tweede periode als bondscoach van Oranje begonnen met een nederlaag. Het Nederlands elftal verloor in Bari het oefenduel met Italië met 2-0.

De wedstrijd was na tien minuten eigenlijk al gespeeld. De defensie van Oranje, die in tegenstelling tot het afgelopen WK uit vier man bestond, werd tot twee keer toe verrast door een dieptepass. Uit de eerste scoorde Ciro Immobile en de tweede leverde een rode kaart en een penalty op. Bruno Martins Indi kon vertrekken en Daniele De Rossi scoorde.

Kansen Zaza en Immobile

Nederland beperkte zich in het vervolg van de eerste helft tot verdedigen en Italië ging rustig op zoek naar meer. Toch mocht Oranje blij zijn dat het bij rust slechts 2-0 stond, want de Italianen kwamen er een aantal keer levensgevaarlijk uit. Doelman Jasper Cillessen redde echter knap op een inzet van Simone Zaza en Immobile schoot naast.

Na rust zocht Oranje iets meer de aanval en dat leverde al snel een goede mogelijkheid voor Robin van Persie op. De aanvoerder schoot echter voorlangs. Kort daarna probeerde Wesley Sneijder het met een knal van zo'n dertig meter.

Laag tempo

Italië, dat er net als Nederland lustig op los wisselde, was geen moment onder de indruk. Het bleef een laag tempo hanteren, maar kreeg desondanks enkele flinke kansen. Zo redde Cillessen na een hard schot van Zaza en kopte invaller Mattia Destro over.

Het was de dertiende keer dat de teams in een oefenduel tegenover elkaar stonden en nog nooit won Oranje. Italië boekte zijn zevende overwinning en zes keer eindigde het in een gelijkspel.