NOS SportAangepast

Ruiters delen "fantastisch gevoel"

Na het behalen van de wereldtitel glunderden Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Gerco Schröder van trots. Dubbeldam, die voor de tweede keer wereldkampioen werd met de springruiterploeg, was vooral te spreken over zijn teamgenoten.

"Je kunt je geen beter team voorstellen dan deze drie collega's die naast mij staan. De druk stond er enorm op, ook bij de andere landen. Ik maakte een foutje, maar gelukkig deden alle andere landen dat ook en konden we daardoor aan de leiding blijven."

Vrieling: van jongens op de zak gekregen

Vrieling, die een dag eerder de zwakste was van de vier, was op donderdag de sterkste door als enige foutloos rond te gaan. "Ik had iets goed te maken na gisteren en dat heb ik gedaan. De jongens hebben mij gisteren goed op de zak gegeven, maar misschien dat dat wel nodig was."

Schröder wist al dat Nederland goud binnen had toen hij met zijn ronde begon. "Dat is een fantastisch gevoel, maar dan moet je toch proberen om geconcentreerd te blijven omdat voor je individuele resultaat een goede prestatie moet neerzetten. Het geeft een supergevoel dat die medaille al binnen is."

Ehrens: intens gelukkig coach

Bondscoach Rob Ehrens keek na afloop al verder vooruit. De titel betekende namelijk ook directe plaatsing voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

"We kwamen met twee doelen hier naartoe. Achteraf zie je dat het realistisch was om met dit team voor een gouden plak te gaan. Het tweede doel was die nominatie binnentrekken voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Beiden zijn gelukt, dus ik ben een intens gelukkige coach."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl