NOS NieuwsAangepast

Formule 1-race Sotsji onder druk

Een bestuurder van de internationale autosportbond FIA wil dat de Formule 1-race in Sotsji in oktober wordt afgezegd. Voormalig rally-kampioen Ari Vatanen zegt dat het een verkeerd signaal zou zijn om nu een sportevenement in Rusland te houden.

Vatanen verwijst naar de situatie in Oost-Oekraïne. "Er wordt vaak gezegd dat je sport en politiek niet door elkaar moet halen. Maar de Russische regering doet niet anders. Daarom moeten wij reageren", zegt de Fin in The Telegraph.

Vatanen zegt dat FIA-president Todt zijn opvattingen voor een deel steunt. De Fransman zou echter met handen en voeten gebonden zijn en niet vrijuit over de kwestie kunnen spreken. Daarom roept Vatanen nu Formule 1-baas Ecclestone op om de Grand Prix in Sotsji te annuleren.

Clegg

Verscheidene politici willen ook dat de race in Sotsji niet doorgaat. Onder anderen de Britse vicepremier Clegg vindt dat Rusland nu niet het voorrecht van het organiseren van een Formule 1-race mag krijgen.

In Sotsji waren eerder dit jaar de Olympische Winterspelen. Amper een maand na de slotceremonie op 23 februari annexeerde Rusland de Krim.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl