NOS NieuwsAangepast

Gewonden na explosie flat Diemen

Bij een explosie in een flat in Diemen is een deel van de voorgevel ingestort. Zes gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht en negen anderen zijn ter plekke behandeld.

Volgens de politie ging het om een gasexplosie, die werd veroorzaakt door werkzaamheden. Een flatbewoonster zei in het NOS Radio 1 Journaal dat er werd gewerkt aan de liften. Na de klap, rond 15.45 uur, zag ze rookwolken uit de werkplaats komen.

Brand

De ontploffing leidde tot een grote brand. De hulpdiensten rukten massaal uit, met onder meer drie traumahelikopters. De brandweer liet het vuur gecontroleerd branden totdat energiebedrijf Liander de gastoevoer had uitgeschakeld.

Nu dat is gebeurd, kunnen brandweerlieden naar binnen. Ze gaan kijken of er op het moment van de explosie meer mensen binnen waren dan nu bekend is.

Puin

Zowel aan de voorkant als de achterkant van het gebouw is de gevel aan de onderkant weggeslagen. Vloeren en plafonds van direct bovenliggende woningen zijn ingestort.

Op foto's is te zien dat vooral de eerste en tweede verdieping van het gebouw zwaar beschadigd zijn. Het gebied voor de flat ligt bezaaid met puin.

Evacuatie

Het flatgebouw is ontruimd. Zo'n tachtig bewoners zijn opgevangen in een zorgcentrum in de buurt. Het is nog onduidelijk wanneer zij terug kunnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl