NOS SportAangepast

Blom neemt afscheid in Aken

Polsstokhoogspringer Rens Blom heeft woensdagavond op het plein voor de Dom in het Duitse Aken zijn atletiekcarrière beëindigd met een sprong over vijf meter, zijn aanvangshoogte.

De Limburger, nog niet helemaal hersteld van een spierblessure, kwam daarmee niet verder dan de negende plaats. De wereldkampioen van 2005 is met 5,81 al tien jaar Nederlands recordhouder.

Blom (37) koos voor een allerlaatste optreden in Aken, voor 5000 toeschouwers, vanwege de sfeer. "Die is uitzonderlijk met al dat publiek zo dichtbij. Je voelt het bij elke stap op weg naar de lat. Je wordt er euforisch van."

"Genoeg geweest"

Volgens Blom is dit het juiste moment om te stoppen. "Eens moet het afgelopen zijn. Het is klaar. Ik ben twee jaar geleden weer begonnen, omdat ik het voor mijn gevoel niet goed had afgesloten. Ik heb nog twee jaar van de sport kunnen genieten. Op mijn manier. Maar nu is het genoeg geweest."

Mark Hollis winnaar

De tiende editie van 'Domspringen Aachen' werd gewonnen door de Amerikaan Mark Hollis. De nummer 2 van de wereldranglijst ging als enige over 5,80. Daarmee bleef hij de Pool Pawel Wojciechowski en de Chinees Xue Changrui (beiden 5,75) voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl