NOS SportAangepast

Van Unen: heb er vertrouwen in

Bondscoach Marjolein van Unen heeft er vertrouwen in dat er op korte termijn een oplossing komt voor het conflict tussen de judobond en de elf bondscoaches. Het bestuur van de Judobond had woensdag in Nieuwegein een gesprek met negen van de elf bondscoaches naar aanleiding van de kritiek uit de judowereld in de afgelopen dagen. Na de slechte resultaten op de wereldkampioenschappen in Rusland was voor de trainers de grens bereikt.

Met name de technisch directeur van Judo Bond Nederland, Ben Sonnemans, ligt onder vuur. Van de elf coaches heeft een ruime meerderheid officieel een schriftelijke klacht ingediend bij de bond over zijn functioneren. Sonnemans wordt een zwalkend beleid, slechte communicatie en een gebrek aan leiderschap verweten.

Juiste beslissing

In het twee uur durende gesprek, zónder Sonnemans, legden de trainers hun problemen met het huidige beleid op tafel. Vrouwenbondscoach Van Unen heeft vertrouwen in een goede afloop. "Het was een goed gesprek. Er is goed naar ons geluisterd. Ik heb er vertrouwen in dat de judobond nu de juiste beslissing neemt. Wat dat is? Dat hou ik nu even intern."

Bondsvoorzitter Willem-Jan Stegeman: "Door de veranderende budgetten van NOC*NSF krijgen we in de toekomst minder geld, dus er moeten dingen veranderen. Daar willen we nu de bondscoaches meer bij betrekken. Misschien hebben we dat in het verleden te weinig gedaan."

Volgens Stegeman staat de positie van Sonnemans niet ter discussie. "We hebben het vandaag niet over de technisch directeur gehad. Of er koppen moeten rollen om dit conflict op te lossen? Daar is het nu te vroeg voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl