NOS WielrennenAangepast

Aru wint elfde etappe Vuelta

Fabio Aru heeft de elfde etappe in de Vuelta gewonnen. De Italiaan van Astana bekroonde tijdens de slotklim van de 153 kilometer lange etappe tussen Pamplona en Santuario de San Miguel de Aralar een korte solo met de overwinning.

De Spanjaard Alejandro Valverde voerde op 0.06 een selecte groep achtervolgers aan en werd tweede, voor zijn landgenoten Joaquim Rodríguez en Alberto Contador, die de rode leiderstrui behield.

Robert Gesink baarde opzien met een knappe aanval tijdens de slotklim van de buitencategorie, maar hij werd op anderhalve kilometer van de meet door de achtervolgende groep ingerekend en finishte als tiende op 0.21.

Gesink capituleert in slotfase

Op negen kilometer van de meet was de Wit-Rus Vasil Kirijenka als laatste ingerekend van vijf vluchters, onder wie ook Pim Ligthart, die na 62 kilometer waren weggereden.

Tijdens de slotklim (elf kilometer à 7,5%) naar het klooster ter ere van de aartsengel Michaël, ging Warren Barguil op zes kilometer van de finish in de aanval. De aanval van de Fransman (Giant-Shimano) werd gepareerd door Gesink, die al snel solo doorging.

De Belkin-renner moest capituleren toen Aru de achtervolgers op sleeptouw nam. Giro-winnaar Nairo Quintana, die dinsdag na een val in de tijdrit uit de rode trui was gereden, kwam vroeg in de rit opnieuw ten val en verliet de Vuelta met een gebroken rechterschouderblad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl