NOS NieuwsAangepast

Dode man gevonden in Osdorp

De Amsterdamse politie heeft een dode man gevonden in een auto in stadsdeel Osdorp. Het slachtoffer is door kogels om het leven gekomen, meldt de politie.

De politie roept getuigen op zich te melden, want het is onduidelijk wat er in de straat is gebeurd. De omgeving van de Hegeraatstraat is afgesloten; de politie doet er sporenonderzoek.

Liquidatiegolf

Volgens bronnen was de man betrokken bij een reeks liquidaties in de hoofdstad. Aanleiding voor de liquidatiegolf zou een ruzie zijn over 200 kilo cocaïne.

De golf van liquidaties begon in 2012 na de moord op Najeb Bouhbouh in Antwerpen. Als vergelding daarvoor werd in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt een auto doorzeefd met kogels. Twee mannen kwamen daarbij om. Afgelopen mei werd topcrimineel Gwenette Martha doodgeschoten. Hij wordt gezien als de spil in deze zaak.

Drie weken tijd

De dode van vandaag is het derde slachtoffer van de drugsoorlog in drie weken tijd. Op 19 augustus werd in Amsterdam-Oost crimineel Derkaoui van der Meijden doodgeschoten. Hij werd verdacht van betrokkenheid bij meerdere liquidaties, onder meer bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt.

Op 28 augustus werd opnieuw een kopstuk uit de Amsterdamse onderwereld geliquideerd. Samir B., bijgenaamd Scarface, werd in Spanje doodgeschoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl