NOS NieuwsAangepast

Ex Hollande onthult sappige details

"Iedereen had het erover. Op tv, op internet, in de krant. Ik rende naar de badkamer en greep naar de slaappillen." Het is de ochtend waarop het roddelblad 'Closer' openbaart dat de Franse president François Hollande een buitenechtelijke affaire heeft met actrice Julie Gayet.

Valerie Trierweiler, dan nog partner van Hollande, vervolgt: "Francois volgt me naar de badkamer en probeert de pillen te grijpen. Ze vallen allemaal op de grond. Ik pak er een paar en slik ze door. Ik wil slapen. Niet de komende uren doormaken. Alles wat op me afkomt, ik kan het niet aan. Ik wil vluchten en raak buiten bewustzijn."

Smakelijk

De onthullingen van Valerie Trierweiler zorgen voor een hype in Frankrijk. Het Franse tijdschrift Paris Match publiceert vandaag enkele passages uit haar boek. De Fransen smullen ervan, vertelt correspondent Frank Renout. "Het zijn allemaal smakelijke details over haar tijd op het Élysée, waar ze anderhalf jaar lang woonde tot de breuk met Hollande eind januari 2014."

Trierweiler werd na de onthulling in het ziekenhuis opgenomen nadat ze was ingestort. Twee weken later werd bekend dat de twee uit elkaar gaan.

Sms'jes

In het boek 'Merci pour ce moment' (Bedankt voor uw tijd) staat onder andere hoe Valerie de Amerikaanse First Lady Michelle Obama ontmoet. "Ze noemt haar een jaloerse vrouw', zegt Renout. "Ook onthult ze dat haar ex-man Hollande haar 29 keer per dag sms'te dat hij haar terug wilde, na de breuk."

Alleen Paris Match was op de hoogte, verder wist niemand iets. "Zelfs Hollande en zijn team niet. Ze heeft de hele zomer geschreven. Gisteravond druppelden pas de eerste berichten over de voorpublicatie binnen." Valerie Trierweiler werkte zelf als politiek verslaggever voor Paris Match en ontmoette Hollande tijdens haar werk.

Hard

De Franse media staan vol van de onthullingen van de ex-presidentsvrouw. Hollande is uiteraard niet blij met het boek. "Het is niet erg flatteus. Ze is fel over de politiek, over de leugens', aldus Renout. "Ze is ook hard over Hollande en zegt dat hij van een mens een beroepspoliticus geworden is. Dat ze hem niet meer herkent als de man op wie ze verliefd werd."

Daarnaast komt hij ook lang niet altijd even vriendelijk over, zegt Renout. "Zo blikt ze terug op een moment vlak voor een staatsdiner. Hij kijkt haar aan en hij zegt: Je ziet er mooi uit, duurde het lang voordat je er zo uitzag?"

Het boek 'Merci pour ce moment' ligt vanaf morgen in de Franse boekhandels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl