NOS NieuwsAangepast

Rusland kondigt legeroefening aan

De Russische strijdkrachten gaan nog deze maand een grote legeroefening houden, heeft het ministerie van Defensie in Moskou aangekondigd.

De aankondiging komt op een moment dat de crisis in Oekraïne dieper dan ooit lijkt. Russische troepen vechten volgens de NAVO en Kiev mee aan de zijde van pro-Russische separatisten.

Nucleaire wapens

De Russische troepen gaan oefenen met het systeem van strategische raketten die een nucleaire lading kunnen dragen. Volgens Moskou doen er ruim 4000 militairen aan mee.

De oefening is in de zuidelijke federale republiek Altai, ver verwijderd van de brandhaard Oekraïne. De luchtmacht neemt aan de oefening deel met onder meer MiG-31-straaljagers en Su-24-verkenningsvliegtuigen.

Uitweg

De aankondiging valt samen met een bericht van een woordvoerder van het Kremlin dat president Poetin en zijn Oekraïense collega Porosjenko een verzoenend telefoongesprek hebben gevoerd.

De twee leiders zouden het grotendeels eens zijn over een mogelijke uitweg uit de strijd in het oosten van Oekraïne. Eerder deze week sprak Oekraïne voor het eerst over een "oorlog met Rusland" waarin het land verwikkeld is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl